James Bond – protřepat, nemíchat (aneb něco o zelených potravinách, které mi zachránily život)

Už jsem se v mém příběhu zmínila o tom, jakým způsobem mi zelené potraviny zachránily život. Jsou jedním z těch hlavních pilířů mé úzdravy. Jím je od jara 2014 každý den, a považuji je za základní potravinu, která se stará o zdraví mého fyzického i duševního těla.

Před nemocí jsem se stravovala naprosto „normálně“, jako všichni. Běžná strava, trocha zeleniny, víc luštěnin, pečivo, maso, salámy, párky, zkrátka běžně. A přesto jsem si myslela, že se s pečlivostí maminky starám o kvalitní stravu celé rodiny. Ovoce stačilo jedno jablko denně, a jako zelenina třeba smažený květák. Ráda jsem pekla moučníky, pili jsme čaje a šťávy, večer k televizi si dávali občas vínko. Jako odpočinek po náročném dni.

V nemoci jsem nějak neměla na nic chuť. Za celý den jsem snědla pohankovou kaši s mraženým ovocem. Do horké kaše jsem hodila hrst ostružin, ony se rozehřály a kaši trochu ochladily. Pila jsem jen vodu. Jen vodu. Jen vodu. Nic mi prostě nechutnalo. Všechno bylo bláto. Všechno byl zmar.

Zelené potraviny si mě našly sami

Jana, má kamarádka a parťačka v síťovém prodeji, mi přivezla představit zelené potraviny, protože jí a její rodině pomohly se zdravím.

"Přece si to nenechám pro sebe!", říkala. 

Dobro se má šířit.

Do té doby jsem ani nevěděla, že nějaké zelené potraviny existují, a co jsou vůbec zač. Můj mozek byl odpípnutý léky, takže jsem Jany informace brala přirozeně, bez předsudků a omezujících přesvědčení. Nezpochybňovala  jsem. Neargumentovala jsem. Jen jsem je začala jíst. Fíha! Co jsem cítila, bylo nádherné!

Přiznávám, že zelenáčky mě ohromily už při prvním ochutnání. Nebývá to pravidlem. Velkou roli v tom hrál můj celkový zdravotní stav. Na lécích jsem byla cca 4.měsícem, a stravováním o kaších a vodě bylo mé tělo docela pročištěné.

A co jsou tedy zač?

Ječmen je šetrně usušená šťáva z trávy.

Suší se při nízkých teplotách, aby se zachovalo maximum živých enzymů. Naše tělo si enzymy neumí vyrobit. Má zásobu od narození, a pak určité enzymy získává ze syrové stravy. Když na to vzpomínám, my jsme moc syrové zeleniny nejedli. Neměli jsem ani 10 dkg zeleniny denně!

Ječmen se protřepává v šejkru, v chladné vodě. Už James Bond nás vybízel k takové úpravě :).  Je to takové zelené smoothie. A dodává mi energii. Miluji jeho chuť.  Když se v ústech rozlije do všech stran a pak teče jícnem do žaludku. Chladí a hladí. Je tak slaďounký. Čím silnější, tím chutná jako mléko.

Mimo jiné, stejně jako řasa chlorella, obsahuje hodně chlorofylu – zeleného barviva. Také se mu říká krev rostlin. To proto, že má velmi podobné složení jako náš hemoglobin. Liší se ústředním prvkem. Hemoglobin obsahuje železo, chlorofyl obsahuje hořčík.

Když si vzpomenu, kolikrát jsem doplňovala hořčík z lékárny! Dnes nemusím po žádných doplňcích stravy ani sáhnout. Všechno mám v koktejlu. A ještě v živé, přírodní formě. Synergicky propojené.

Chlorella pyrenoidosa je sladkovodní řasa.

Je to malá tabletka plná buněk chlorelly. Žádná pojiva, barviva, stabilizátory. Žádná ochucovadla. Jen čistá řasa. Dokáže čtyřnásobně zvětšit svůj objem (takže jí dostatečně zapíjejte čistou vodou).

Zprvu jsem si myslela, že chlorella čistí jenom střeva. Ale ono ne! Umí vyčistit tkáně a orgány od usazenin a toxického odpadu. I když vyčištění střev je zásadní pro kvalitní vstřebávání živin. Víte, že máme 3-5 m tenkého střeva a 1,5m tlustého střeva? Celkem tedy 4,5-6,5m střev. A víte, že usazeniny ve střevech váží i 20kg? A víte, že jediný způsob, jak vyčistit střeva, je vykakat ty zbytky? Nevypotíme to!!!

Účinky chlorelly jsem zažila v plné síle, až když jsem si dopřála její dostatečné množství – 60, 80 a až 120 tablet denně!

Proč tolik? Každý lék obsahuje i látky (třeba protispékavé), které se v těle usazují. Nevyloučíme je. Nebo takový hliník obsažený v injekcích… A moje tělo, a já si to přiznala – bylo zanesené několikaletým pojídáním antikoncepce, hromadou ibalginu a dalších léků na bolest, a pak samotnými antidepresivy. Bylo od čeho mě čistit. 20 tabletek denně to nemohlo zvládnout.

Neznám lepší potravinu, ani neznám žádný přípravek, který by dokázal tělo vyčistit a zároveň nasaturovat potřebnými stavebními látkami pro zdravý život našich buněk.

60 tabletek chlorelly za den, považuji za svou normální porci zeleniny (3x denně 20 tabletek :)). Jenom pro přirovnání, abyste se moc nelekali toho počtu: 100g plátek masa, je jako nic; 100 g chlorelly je 400 tabletek. Tak lehounká je. Tak malinká. A tak silná. 3x denně je zapíjím ječmínkem (polévkovou lžící). Samozřejmě, že si ale každý musí najít to své dávkování. A to se mi na tom líbí. Ta svoboda. Individualita.

Kvalita

Nejen, že mi zelené potraviny zachránily život! Ony mi ho zkvalitnily! Zároveň vím, že ty moje jsou TOP kvalita.

Sytí a čistí zároveň

Ne, že by zelené potraviny tělo pouze zasytily. Ony ho i čistí!

Enzymatičnost

Zelené potraviny jsou plné enzymů - roznětek všech chemických reakcí v těle.

Zásadotvornost

Jedná se o zásadité potraviny. Překyselenému organismu vůbec nechutnají, o to víc je potřebuje. Jak známo, nemoc si libuje v kyselém prostředí.

Chlorofyl

Zelenáčky jsou plné chlorofylu. Vděčíme mu za život na planetě Zemi.

Antioxidanty

Nejen, že mi zachránily život, ale oni mě ještě omlazují a chrání proti volným radikálům. Že jich ale na světě je!

Dokonalé. Kdo by to byl řekl, že tráva a řasa – suchozemská a vodní forma života, daná veškerenstvu – nám i zvířatům, bude tím, co potřebujeme. Zelené potraviny jsou přírodní a přirozené. Nejsou ani víc, ani míň. A takoví bychom měli být i my, lidé.

Hledejme v životě jednoduchost a udržitelnost

Tvrdím, a nemyslím to nadneseně, že mi zelené potraviny zachránily život. Děkuji za ně. A pro to, jakou mi prokázali službu, o nich mluvím i na mém blogu a budu o nich mluvit kdykoliv. Mohu vám o nich říct víc, příp. vás přímo napojím na firmu, od které si je můžete sami kupovat. Líbí se mi rčení – jím trávu a nabízím registrované partnerství.

S Láskou, Vaše zelená Jája

Jája Janouchová
Žije vědomý, radostný život, za který převzala plnou zodpovědnost. Před lety se uzdravila z úzkostně depresivní nemoci, zjistila tím, že byla přirozeným následkem jejího tehdejšího stylu života a změnila se. Miluje život, sebe, své dvě děti, partnera a pejska Timíka. Její vášní je prožívání radostného života na všech úrovních bytí - fyzické, emoční, mentální a duchovní. Vede lidi a učí je, jak využívat svůj přirozený lidský potenciál, jak nalézt a žít plnohodnotný život. Příběh Jáji si přečtěte zde>> . Jája je autorkou e-Booku Objevte svou vnitřní sílu , a také pro Vás napsala eBook zdarma "Nestyďte se za depresi, aneb 7 zásadních kroků k uzdravení"
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.