dr. Yoshihide Hagiwara

lékař, který stojí za ječmenem

Příběh jakéhokoliv produktu je ve skutečnosti příběhem jeho stvořitele. I příběh mladého ječmene je příběhem jeho tvůrce, dr. Yoshihide Hagiwary.

Narodil se v roce 1925 a prožil mládí v radioaktivitou zamořené Hirošimě. V roce 1945 absolvoval Námořní akademii, v roce 1949 obhájil diplom ve farmakoloogii a v roce 1960 získal titul doktora medicíny. Po univerzitě vyvinul populární produkty, které jsou dosud na trhu.

Stal se majitelem farmaceutické společnosti Yamashiro, Ltd., jednoho z největších výrobců léků v Japonsku. Tato společnost s více než 700 zaměstnanci vyráběla přes 200 druhů produktů pro péči o zdraví.

"Jako majitel největší farmaceutické společnosti v Japonsku jsem pracoval dlouhé hodiny a spal 4 až 5 hodin. Jedl jsem hamburgery a kari rýži. Prováděl jsem experimenty s použití organické rtuti. Nevěděl jsem o její toxicitě, dokud nebyl v roce 1963 vydán zákaz jejího používání. To se projevily následky. Má tělesná a duševní síla upadla, vypadaly mi zuby, zešedivěly vlasy a ve 38 letech jsem nebyl schopen dohlížel na fungování společnosti. Do tohoto stavu mne přivedlo vědomé ignorování principů výživy a otrava rtutí."

Dr. Hagiwara zahájil hledání stravy posilující vnitřní ozdravné schopnosti těla.

Analyzoval veškeré zelené rostliny v Japonsku. Nakonec výběr zúžil na 150 druhů rostlin se zelenými listy. Během testování připravil z každé rostliny šťávu, kterou testoval na sobě i na své týmu. Z testovaných rostlin obsahovaly nejpozoruhodnější aktivní složky mladé listy obilninových trav. Listy ječmene navíc nevykazovaly chuťové nedostatky jiných rostlin. V tradiční čínské medicíně se byliny spaří horkou vodou a pijí se po doušcích ve formě čaje. Nicméně svíravá chuť mnoha lidem brání je využít. Proto Dr. Hagiwara hledal a našel přijatelnou podobu těchto bylinných léčiv.

Na konferenci Mezinárodní nadace pro preventivní medicínu Dr. Hagiwara prohlásil:  "Přeháníme důraz na velkovýrobu a vynikající chuť jídla. Příliš užíváme konzervační látky chemikálie a antibiotika. Ve velkovýrobě potravin je užívání barviv a konzervantů nezbytné, aby se prodloužila životnost na pultech obchodů."