IMUNITA

Budujte si svoji odolnost tak, že podpoříte tělo zelenáčky

Abych rozradostnila ty, co milují "pozitivní" informace, tak přidávám článek o vlivu zelených potravin na naši imunitu. Téma také aktuální, kor, když teď to pčíká a kašle ze všech stran 🙂

Zelené potraviny mají velký vliv nejen na imunitu, ale i na celkovou FYZICKOU a PSYCHICKOU odolnost.

Nezpůsobuje to nějaká konkrétní účinná látka obsažená v ječmeni nebo chlorelle, ale synergické působení mnoha desítek sloučenin, které podporují naše tělo na více úrovních důležitých pro imunitu.

Při konzumaci zelených potravin dochází ke zlepšení prostředí ve střevě a nárůstu střevní mikroflory,omezení chronické stresové reakce, která imunitu dlouhodobě narušuje, k regeneraci buněk a tkání účastnících se obranných reakcí těla.

Výsledkem je pak výrazně nižší sklon k nachlazení a jiným infekcím a schopnost těla rychleji se s nimi vypořádat, pokud se vůbec objeví.

Ječmen a chlorella fungují jako ADAPTOGEN - zvyšují aktivitu imunity ve směru proti patogenům, ale ne proti buňkám lidského těla. U autoimunitních nemocí, kde imunitní systém patologicky působí na vlastní tkáně, pomáhají zelené potraviny tento stav naopak léčit (POZOR, pozor, vždy se raďte se svým poradcem ohledně dávkování).

Při infekci je dobré zvýšit množsví konzumovaného ječmene a chlorelly. Byť i krátkodobě, po dobu příznaků. Podpoří to tělo v samoléčbě a průběh nemoci je pak příjemnější a kratší.